Stoff

Här samlar vi historier från verkstaden, tillsammans med berättelser som inspirerat till produkterna. Även hur du ska sköta om mässingen för att försäkra att den håller i generationer.

2011, 20-åriga Niklas Liljeblad reste med familjen till New York, San Fransico och Hawaii. Förväntningarna på New York var relativt låga då staden blivit så upphaussad,men det skulle visa sig vara höjdpunkten på resan. Här kunde man få en första kontakt med konstformgivning via besök på bland annat Moma och The Metropolitan.

De livfulla gatorna där människor från alla kulturer möttes hjälpte också till att inspirera. En inspiration till ett formspråk som senare skulle användas i skapandet av hans första ljusstake. Den unga formgivaren visste att han ville skapa en produkt som återspeglade den myllriga världsstaden och idén till ‘Storstad’ föddes.

Storstad är en reflektion av New Yorks skyline där ljuspiporna skär igenom horisonten och ger en vattenspegling av sig själva i Hudsonfloden.

Detta var den första gången som resandet inspirerat till en produkt, men sannerligen inte den sista. Genom åren skulle nämligen just upptäckten av nya kulturer och platser komma att ha en stor roll i inspirationen till nya konsthantverk.