historia

Ulf Larsson och Lars Åkessons träffades första gången 1961 när de fick anställning på samma industri. De skulle komma att arbeta tillsammans i många år innan de 1980 fick idén om att skapa en ljusstake i mässing tillsammans.

Ljusstaken som först bara var tänk som en gåva blev början på ett långvarigt samarbetet, då den väckte liv i kreativiteten hos de båda verkstadsarbetarna. De visste då att det var egen produktion och skapande som de ville hålla på med.

vallonmässing_konsthantverk_grundare_founders_1981_verkstad

1981 grundades Vallonmässing av Ulf Larsson och Lars Åkesson, de hade en dröm om tillhandahålla ett gediget hantverk och en tidlös produkt. En dröm som skulle förverkligas och som förvaltas i företaget än idag.

vallonmässing_konsthantverk_grundare_founders_1981_montering
vallonmässing_konsthantverk_grundare_founders_1981_bandputsning

1981 öppnade de Vallonmässing i området Skönberga i Söderköping. Vallonmässings produkter blev populära och några år senare fick Ulf & Lars flytta in i större lokaler på Harsby Gård i Söderköping där det fanns mer utrymme för att ta fram fler produkter och nära sin kreativitet.

2011 togs Vallonmässing över av då 20-åriga Niklas Liljeblad. Niklas som hade en vilja att jobba med konsthantverk kände sig genast hemma på Vallonmässing och fick snabbt utlopp för sina kreativa visioner. Niklas mål är att förvalta företagets historia och inspirera framtida generationer till hantverket.