Stoff

Här samlar vi historier från verkstaden, tillsammans med berättelser som inspirerat till produkterna. Även hur du ska sköta om mässingen för att försäkra att den håller i generationer.

Polering & skötsel

Vallonmässings produkter tillverkas i rent material utan ytbehandling förutom försilvrad mässing.Mässing ärgar vilket skyddar metallen och förlänger livslängden. I övrigt är det en smaksak om man önskar putsa produkten eller ej, oputsad så kommer metallen att bli mörkare med tiden och det kan även uppstå fläckar från fukt eller fingeravtryck.

Om ni önskar behålla den högglansiga ytan så måste den putsas regelbundet. Vi rekommenderar ett skonsamt putsmedel som inte innehåller slipmedel, till exempel Glanol.

Glanol appliceras med en torr trasa, är det mycket fläckar så kan man låta medlet verka lite innan man börjar putsa på ytan. Fortsätt med detta till medlet är helt borta och ytan är fin och blank igen. Vattenlösliga putsmedel rekommenderas ej.

Försilvrad mässing - Allmän putsning görs med fördel med silverputsduk. Vid större envisare fläckar så puts med skonsamt putsmedel, vi rekommenderar Glanol Soft. Metallen ska, oavsett behandling, aldrig maskindiskas. Med rätt skötsel så kommer produkten att hålla i många generationer.